Vissenakenstraat

3300 Tienen

tcroosendael@skynet.be

 
 Start
 Roosendael
     Historiek
     Praktisch
     Routeplan
     In de kijker
 Kalender
 Lessen
     Tenniskampen
     Lesgevers
 Competitie
     Interclub
     Tornooi
 Contact
     Bestuur
     Leden
     Formulieren
 Links - Sponsors
 

 
 

Snoeiwerkzaamheden 20 januari 2007

 In de kijker
  Nicole Bamps
  Hilde en Jos
  Willy Feuggelen
  Guy Puyneers
  Frédéric Smets
  Ludwig Stillaert
 In de pers
  Laatste Nieuws 0702
  Laatste Nieuws 0704
  Laatste Nieuws 0803
 Rond Roosendael
  Snoeiwerk
  Receptie 2007
  Paasontbijt 2007
  Film 2007
  Paasontbijt 2008
  Receptie 2008
  Disteldael 2009
 Uitstapjes
  Xanthos 1986
  Namen 2006
  Jambes 2007
  Jambes 2008

 


Ludwig Stillaert, nationaal scheidsrechter, kan ook met een kettingzaag overweg!

 

Op 20 januari heeft, zoals aangekondigd, onze eerste grote snoeiactie plaatsgevonden. De groene omgeving van onze club is een zeer grote troef. Het maakt Roosendael tot één van de mooiste clubs uit de streek. Maar dergelijke beplantingen vragen nu éénmaal onderhoud. Ik heb met veel plezier de taak op mij genomen om hiervoor in te staan omdat ik wist te kunnen rekenen op de hulp van onze leden. Toch blijft het altijd een beetje bang afwachten of er voldoende vrijwilligers zouden komen opdagen.... En OF ze er waren!!!!

Met wel bijna twintig mannen en vrouwen zijn we erin gevlogen. Jonge leden en iets rijpere, kinderen zelfs! Met veel enthousiasme werden de werken aangevat. Kettingzagen, snoeischaren, haagscharen,... iedereen had wel wat gereedschap bij. Het ging nogal ne gang. We hadden allemaal de handen vol en het was echt plezant om te zien hoe iedereen zich inzette. De weergoden waren ons niet echt goed gezind want bij momenten regende het behoorlijk en er zat een strakke wind. Maar we lieten ons niet ontmoedigen. 's Middags hadden onze dames gezorgd voor lekkere warme soep (met ballekes) en hotdogs. Dat ging er bij iedereen wel in na een aantal uren zwoegen. Tegen een uur of vier zag alles er weer picobello uit op Roosendael. We kunnen er zeker van zijn dat onze club er over een paar maanden weer prachtig zal bij liggen.

Ik ben fier op wat we hebben gepresteerd die dag. Ik wist wel zeker dat wij hiervoor volk konden bijeen krijgen maar de manier waarop dit allemaal is verlopen heeft mij echt verrast. Natuurlijk weet je dat er een aantal mensen zijn die dit soort werk gewoon zijn en gelukkig hebben we er zo een aantal. Maar ook diegenen waarvan ik op voorhand vreesde (shame on me!) dat ze dit geen volledige dag zouden volhouden, hebben veel meer dan hun best gedaan. Mocht er al enige twijfel hebben bestaan omtrent de mogelijkheden om Tennisclub Roosendael vanuit onze vzw te beridderen, dan is die bij deze volledig van tafel geveegd. Met deze hechte bende kan het niet mislukken. Dat staat als een paal boven water. Iedereen die heeft meegewerkt - van harte bedankt!

Ivo

 

 

Voor méér foto's: klik hier!

Voor snoeidag 2008: klik hier!


 

 © Karel Van Rompaey 08/01/2010