Vissenakenstraat

3300 Tienen

tcroosendael@skynet.be

 
 Start
 Roosendael
     Historiek
     Praktisch
     Routeplan
     In de kijker
 Kalender
 Lessen
     Tenniskampen
     Lesgevers
 Competitie
     Interclub
     Tornooi
 Contact
     Bestuur
     Leden
     Formulieren
 Links - Sponsors
 

 
 

Openingsreceptie 2007

 

Hilde en Jos, laureaten van de sport

Op 7 maart 2007 werden Jos Vanparijs en Hilde Bruyninckx tijdens de 28ste kampioenenhulde door de stad Tienen gelauwerd: zij kregen de prijs 'Laureaat van de sport'.

Dit stond in de huldigingsbrochure:

 

Jos Vanparijs en Hilde Bruyninckx voorstellen hoeft al lang niet meer. Zij zijn het model van de sportieve mens. Zowel beroepsmatig, met de uitbating van een sportwinkel, als privé met de steun aan diverse sportieve evenementen.

Dertig jaar geleden waren zij ook initiatiefnemers van tenniscomplex Roosendael. Dertig jaar lang hebben ze het complex draaiende gehouden. De terreinen werden piekfijn in orde gehouden. Het eerste clubhuis, de langwerpige chalet, werd vervangen door een modern, pyramidevormig chalet.

Dertig jaar geleden waren zij de eersten in de regio die gestart zijn met tenniskampen voor de jeugd. Zij maakten alzo van TCR een echte familieclub. Een club met naam en faam, ook buiten Tienen.

 

Interview

Voor het interview met Hilde en Jos: klik hier!


 

De openingsreceptie van het seizoen 2007 stond helemaal in het teken van de huldiging van Hilde Bruyninckx en Jos Vanparijs, stichters van TC Roosendael. De talrijk opgekomen Roosendaelers hadden de huldiging tot op het laatste moment geheim gehouden. Terwijl iedereen zich bij een hapje en een drankje verkneukelde in het vooruitzicht van de verraste gezichten van Hilde en Jos, was ook Vic Engelen aangekomen, de VTV-voorzitter van het gewest Limburg. Vic had voor Jos de Zilveren Bondsmedaille meegebracht, een hoge onderscheiding wegens 30 jaar onverdroten inzet voor de tennissport. In zijn laudatio betrok voorzitter Vic Engelen ook Hilde Bruyninckx en alle clubleden: hij was erg gecharmeerd en onder de indruk van de goede sfeer, de prettige ontvangst en het prachtige kader van TC Roosendael.

Jo Simons lauwerde Hilde en Jos als 'Laureaten van de sport' vanwege de Stad Tienen. Hilde en Jos kregen een gegraveerde tinnen schotel met het wapen van de stad... en ook nog de ruiker bloemen die Jo drie weken eerder in de Stadsschouwburg voor Hilde en Jos was gaan ophalen en die hij al die tijd op zolder had bewaard. Fris zagen de bloemen er niet uit, maar Hilde was er heel gelukkig mee en de stemming hilarisch.

 

Foto's receptie (Marc Baert - Het Laatste Nieuws)


Hilde en Jos (proper gewassen)
 

Jos toont de Zilveren Bondsmedaille die hij net ontving uit de handen van Vic Engelen, VTV-voorzitter Gewest Limburg

 


Groepsfoto van de Roosendaelkern rond Hilde en Jos, vlnr:
Karin Laermans, Leon Dehopré, Anne-Marie Pluym, Jo Simons, Theo Delvaux, Saartje Verjans, Ivo Verjans, Jocelyne Bosquion, Jos, Joël Van Grunderbeeck, Linda Gysemberg, Hilde, Phyllis Richoux, Frédéric Smets, Karel Van Rompaey, Ludwig Stillaert, Vic Engelen

 

 © Karel Van Rompaey 08/01/2010