Vissenakenstraat

3300 Tienen

tcroosendael@skynet.be

 
 Start
 Roosendael
     Historiek
     Praktisch
     Routeplan
     In de kijker
 Kalender
 Lessen
     Tenniskampen
     Lesgevers
 Competitie
     Interclub
     Tornooi
 Contact
     Bestuur
     Leden
     Formulieren
 Links - Sponsors
 

 
 

Tenniskampen

TC Roosendael heeft 30 jaar ervaring met het organiseren van tenniskampen en groepslessen voor de jeugd!

 

Fotoverslagen

 

Tenniskampen Roosendael in de pers

Thuiskrant, juli 1997: jeugdkamp in tennisclub Roosendael VISSENAKEN

"Je maakt hier steeds weer nieuwe vrienden" 

De terreinen van tennisclub Roosendael liggen in de zeer mooie vallei van de Roosendaelbeek. Een schilderachtig plekje, waar tennissers in volle natuur hun sport beoefenen. Een week lang werd de rust er lichtjes «verstoord» door 62 enthousiaste deelnemers aan het tenniskamp.

 


Rita Vanhellemont uit Tienen maakte alle tenniskampen mee, meer dan tien in het totaal. «In het begin stond hier nog het oude gebouw. Het initiatief werd opgestart omdat er niet voldoende jonge spelers in de club waren om tegen elkaar te spelen», zegt Rita.
«We hebben dat tenniskamp toen onmiddellijk georganiseerd op het einde van het schooljaar, omdat de meeste kinderen dan nog niet met vakantie zijn. We organiseren het kamp nog steeds in die eerste week van de grote vakantie. En voor diegenen die al weg zouden zijn, is er nog een tweede tenniskamp in augustus.»
Het aantal deelnemers aan het kamp schommelt. Ooit waren er meer dan negentig, maar sommige jaren kwam men maar aan veertig. Het opzet bleef al die jaren ongewijzigd. Men begint om 10 uur, om 13 uur wordt er gepauzeerd voor het middageten en dan wordt er verder getennist tot 16 uur, een week lang.
Verschillende leeftijden

De kinderen worden uiteraard verdeeld in verschillende groepen, naargelang hun leeftijd en hun kunnen. In principe is het tenniskamp toegankelijk voor jongeren van 5 tot 18 jaar, maar de meesten haken af als ze 15-16 jaar zijn. Alles wordt geoefend: de forehand, backhand, opslag, netwerk en uiteraard de conditie. Voor de kleintjes zijn er spelletjes. Het gaat bij hen voornamelijk om minitennis.

Vroeg beginnen is wel belangrijk om de kinderen spelenderwijs regelmaat aan te leren.
Nieuwe vrienden

Julie Nelissen uit Tienen: «Ik doe nu al voor de vijfde maal mee aan de stage. Ik speel anders ook wel tennis, maar ik kom hier telkens weer omdat het zo fijn is. Je maakt steeds nieuwe vrienden».
 

Het Laatste Nieuws, augustus 2006: Dertig jaar tenniskampen

 

De tennisclub Roosendael uit Vissenaken (Tienen) telt een driehonderdtal leden, en met de organisatie van twee tenniskampen voor kinderen per jaar wordt de toekomst verzekerd. «Voor ons eerste jeugdkamp in juli hadden we vijftig deelnemers, nu 43», vertelt Hilde Bruyninckx. «Het gaat om kinderen van vier tot zeventien jaar, die in zeven leeftijdsgroepen worden ingedeeld, elk met hun eigen trainer. We organiseren al dertig jaar kampen. Er is een slechtere periode geweest, maar de jongste jaren is de belangstelling weer groot. De kinderen komen nu al op acht- of negenjarige leeftijd spelen, terwijl de jongsten vroeger vijftien waren.»

Onze club is 'LAUREAAT JEUGDVRIENDELIJKE TENNISCLUB'!
 
 

Luc Van Ex pauseert

 


 

 © Karel Van Rompaey 30/06/2009