Thomas Dedroog C+30/5
Xavier Vankeirsbulck C+30/5
Henk Van Pelt C+30/4

Verslag ontmoeting tegen TC-As (4 mei)

Er op of er onder; zo simpel was het! Verliezen van As zou betekenen dat wij zouden moeten winnen van groepsfavoriet TENKO volgende zondag. Een erg zware opdracht. Winst tegen As gaf ons zekerheid op eindronde. De mannen van As kwamen gemotiveerd aan de aftrap aangezien zij nog kans zagen om de 2de plaats te veroveren. Zij hadden vorige week erg nipt verloren van Tenko en waanden zich dus zeker niet kansloos tegen ons team. Door het uitvallen van Thomas en Xavier zagen wij ons verplicht een bijkomende speler aan te trekken. Het oog van de coach (ikke dus) viel op één van de meest onderschatte en ondergeklasseerde spelers van onze club, Tuur Vollen. Nu weet iedereen die Tuur een beetje kent dat het niet eenvoudig is om hem op een zondagmorgen zover te krijgen om in competitieverband aan te treden. Maar op mijn vraag stemde hij zonder aarzelen toe, deels door de mooie weersvoorspellingen, deels door de dreiging anders met zijn echtgenote te moeten gaan fietsen…. Maar hij kwam, zag en overwon! Zijn tegenstander kon aanvankelijk even aanklampen tot 3 – 3 maar kreeg toen genadeloos 9 punten op rij om de oren. Tuur, net opgewarmd, de tegenstander volledig kapot en in gedachten op zoek naar een nieuwe hobby.

Interclubploegen 2008

Meisjes

Jongens

Dames

Heren

Interclubkalender 2008

De data in de loting zijn de uiterste data van die ontmoetingen.

De categorieën jongens, dames en heren45 spelen op zaterdag, de heren op zondag.

Voor de weekwedstrijden beslist de thuisploeg welke dag in die week dat er moet gespeeld worden.

(Yvo Carmans, secretaris VTV Limburg)

Interclubreglement VTV

Vick, onze tweede man, speelde alweer een zeer degelijke wedstrijd, won de eerste set met 6-4 maar verloor de tweede nipt met 6-7. De derde set ging verloren met 2-6. Vick kon de ban alweer niet breken maar liet wel zeer mooie flitsen zien. Met zijn technische bagage kan het niet anders dan dat hij de komende wedstrijden zal winnen. Over de wedstrijd van onze derde man Dries kan ik kort zijn. Met duidelijk overwicht smeerde hij zijn tegenstander een droge 6-3 6-3 aan. Dries is duidelijk in bloedvorm en staat vol zelfvertrouwen te tennissen. Hij won tot hiertoe met sprekend gemak al zijn wedstrijden. Eigenlijk geldt voor onze vijfde man van afgelopen zondag net hetzelfde. Jeroen is heel sterk geëvolueerd ten opzichte van vorig seizoen en won ook dit keer met gemak 6-2 6-1. Onze vierde man Leon trof een tegenstander van formaat. Niet spectaculair maar wel degelijk maakte deze het Leon moeilijk met zeer afwisselende slagen. Kort, lang, hard, stil, hoog, laag… Enfin, net iets te zwaar voor onze ancien die zijn vel nochtans duur verkocht en strijdend (en soms vloekend) ten onder ging met een al bij al nipte 6-4 2-6 3-6. Onze nieuwe aanwinst Henk mankeert weliswaar nog enig competitieritme maar speelde toch alweer een prima wedstrijd tegen een jonge snaak die technisch beter was maar die het toch moeilijk had met het tactische spel van Henk. De uitslag: 2-6 2-6 geeft dan ook een beetje een verkeerd beeld van het wedstrijdverloop dat behoorlijk boeiend was om volgen. Geef onze Henk nog één warme zomer en je hoort nog van hem. 3-3 na de enkels dus. Een moeilijke klus, zeker met een aantal wijzigingen in de vaste dubbels. Tuur werd zoals op voorhand overeengekomen vervangen door alweer een nieuwe speler voor ons team. Jan Reynaerts liet met plezier zijn werk even staan om te komen dubbelen, waarvoor dank. Onze vaste eerste dubbel, Dries en Vick, waren tot nu toe ongeslagen en stonden er ook dit keer . Die twee zijn samen heel goed bezig en het zouden straffe mannen moeten zijn om dit duo te kloppen! De tegenstanders waren dat ook maar moesten toch de duimen leggen en gingen de boot in met 6–2 6–4. Met Jan en Leon hadden wij heel wat individuele ervaring op het terrein voor de tweede dubbel en deze match was naar mijn gevoel dan ook DE sleutelmatch temeer omdat Henk en Jeroen nooit eerder samen speelden. Toch slaagden zij er na een paar spelletjes in om de tegenstanders op achterstand te krijgen. Vooral de combinatie van het tactisch inzicht van Henk met de snelheid en kracht van Jeroen verraste de tegenspelers. Een kleine achterstand werd weggewerkt en de eerste set werd gewonnen met 7 – 5. Ondertussen verloren Jan en Leon de eerste set nipt in tiebreak. Het zag er dus naar uit dat onze derde dubbel het zou moeten doen. Gelukkig gingen onze mannen door op hun elan en liepen zij vlotjes uit. De set werd uiteindelijk gewonnen met 6–2. De buit was dus binnen. Leon en Jan lieten zich inmiddels niet onbetuigd en haalden het in de tweede set met 6-4. De tegenstanders vochten toch nog voor de eer maar onze mannen wonnen ook de laatste set. Eindstand: 6-3 voor Roosendael. Euforie in Vissenaken; de overigens zeer sympathieke tegenstanders toch een beetje in zak en AS. Wij kunnen dus volgende zondag ontspannen naar Tenko om de strijd om de eerste en tweede plaats te beslechten. Proficiat voor de ganse ploeg!

Ivo

Verslag ontmoeting TENKO – ROOSENDAEL 11/05/08

Tenko en Roosendael, beiden ongeslagen, deelden de eerste plaats in groep N (Heren VII). Inzet van de ontmoeting was dus de groepswinst, met alle voordelen daaraan verbonden. Onze eerste man: Vick zorgde er meteen voor dat mijn voorspelling (zie vorig verslag) uitkwam door zijn tegenstander in drie sets te kloppen. De ban is gebroken en dit zal zeker niet zijn laatste overwinning zijn. Dries, Jeroen en Xavier maakten alweer in twee sets brandhout van hun tegenstanders. Leon kon het zijn tegenstander behoorlijk moeilijk maken maar moest toch de duimen leggen. Toen ook Thomas zijn marathonwedstrijd na drie sets won was de buit na de enkels al binnen. Veel gemakkelijker dan verwacht maar oververdiend. Het koste heel wat overtuigingskracht om de teleurgestelde tegenstanders zover te krijgen om toch nog twee dubbels te spelen. Een derde zat er niet meer in want een aantal spelers van Tenko droop af na de enkels. Twee dubbels werden wel gespeeld zodat Henk toch niet voor niets de verre verplaatsing had gemaakt. Eindresultaat; TENKO 2 - ROOSENDAEL 7. Op naar de eindronde dus waarin wij het op 25 mei opnemen tegen Waterschei. SUPPORTERS ALTIJD WELKOM!