Vissenakenstraat

3300 Tienen

tcroosendael@skynet.be

 
 Start
 Roosendael
     Historiek
     Praktisch
     Routeplan
     In de kijker
 Kalender
 Lessen
     Tenniskampen
     Lesgevers
 Competitie
     Interclub
     Tornooi
 Contact
     Bestuur
     Leden
     Formulieren
 Links - Sponsors
 

 
 

Interclub

 

EJ09 III

Robbe De Bie N.G.
Vincent Billiau N.G.
Florian Keller N.G.

 

Jongens 09 starten interclub met een overwinning

Roosendael - Sporta Herk De Stad : 2 - 1

 

Op zaterdag 19 april hebben de jongens van 9 jaar (en hun ouders) onder een voorzichtig schijnend zonnetje, hun interclub-vuurdoop goed doorstaan.

Robbe begon sterk met tweemaal een 4-1 overwinning. Hij had dan ook flink geoefend op zijn eerste opslag en liet de overwinning niet uit zijn handen glippen.

Linkshandige Florian had het wat moeilijker met zijn eerste opslag en kon zijn tegenstander nooit in de problemen brengen, het werd tweemaal 1-4.

Vincent en Robbe lieten in de dubbel de twee Jannen van Herk weining kans en versloegen ze met tweemaal 4-0.

De eerste punten zijn binnen, en de jongens waren vooral fier dat ze Fréderic zijn 'aanmoedigingen' ("jullie kunnen toch geen enkel punt winnen") hadden weerlegd.


 


 

Interclubploegen 2008

 

Meisjes

Jongens

Dames

Heren

Interclubkalender 2008

 

De data in de loting zijn de uiterste data van die ontmoetingen.

De categorieën jongens, dames en heren45 spelen op zaterdag, de heren op zondag.

Voor de weekwedstrijden beslist de thuisploeg welke dag in die week dat er moet gespeeld worden.

(Yvo Carmans, secretaris VTV Limburg)

 

Interclubreglement VTV


Met respect!

Na wat heen en weer gebel ging onze ontmoeting uiteindelijk door op donderdag 24/04 in De Born (St-Truiden). Onze jongens kwamen oog in oog te staan met een geduchte tegenstrever. Jules is de zoon van de uitbaters van De Born, werd met een tennisraket in de hand geboren, is VTV getraind en heeft al een klassering. Robbe had dus niet veel meer in te brengen en het werd tweemaal 4 - 0. Florian -die nog zichtbaar de sporen droeg van een valpartij op de speelplaats die namiddag - kon niet veel inbrengen tegen Mathis, zoon van een tenniskoppel en dus ook grootgebracht met de beginselen van tennis. Het werd ook tweemaal 4 - 0. Ondanks een poging om de Roosendaelse eer te redden in de dubbel konden ze beide geklasseerde spelers van De Born niet aan het wankelen brengen. Zo bleven alle punten in Sint-Truiden. Met respect voor deze sterke spelers, een goede portie snoep (doping ?) en een lach op het gezicht reden we terug richting Tienen, een ervaring rijker en klaar voor een nieuwe ontmoeting.

 

Nog veel boterhammekes eten...

Op woensdag 10/05/2008 werd onder een stralende zon de ontmoeting tegen Alken D afgewerkt. Ook zij waren een klasse sterker en staan niet voor niks aan de leiding in onze groep (samen met De Born. Zij zullen onder mekaar uitmaken wie eerste en tweede in de groep wordt. Maar het was een sportieve ontmoeting, en zoals op de foto te zien is, was het plezanter in de koelere struiken te spelen.

 

TC Smash Kermt - TC Roosendael : 3-0

De midi-jongens van 9 hebben hun eerste echte tornooi achter de rug. In de laatste ontmoeting hebben ze meer weerstand geboden dan dat het resultaat doet vermoeden, maar ze moesten toch hun meerdere erkennen in een tegenstander die iets geraffineerder (we zijn toch van de suikerstad !) en geduldiger speelde.

 

Een lekkere pannekoek met suiker was dan ook de ideale afsluiter van deze campagne (suiker!).

 

Nu is het nog veel oefenen en nog veel meer de tips van Fréderic opvolgen, zodat de prestaties alleen maar kunnen verbeteren !!

 

Tot zover de avonturen van Florian, Vincent en Robbe.

 

Maarten


 

 © Karel Van Rompaey 30/06/2009