Vissenakenstraat

3300 Tienen

tcroosendael@skynet.be

 
 Start
 Roosendael
     Historiek
     Praktisch
     Routeplan
     In de kijker
 Kalender
 Lessen
     Tenniskampen
     Lesgevers
 Competitie
     Interclub
     Tornooi
 Contact
     Bestuur
     Leden
     Formulieren
 Links - Sponsors
 

 
 

Interclub

 

EH IV A

Anton Van Rompaey B+2/6
Benny De Busser B+4/6
Kristof Verjans C+15
Gert Jacobs C+15/3
Jan De Mayer C+15/5
Koen Jacobs C+15/5
Nico Motton C+30
Guy Janssens C+30/1
Dries Van Hoof C+30/1
Johan Herings C+30/5

 

Roosendael heerst na speeldag 1 (13 april)

Roosendael moest op speeldag 1 op verplaatsing gaan spelen bij Smash Kermt A. Op papier zeker niet de makkelijkste verplaatsing.

Jan zorgde voor de eerste winstwedstrijd van het seizoen na een solide enkel. De “nieuwe” enkelspecialist won met 6/3 6/0. Even later zorgde Koen, een maatje te groot voor zijn tegenstander, voor de 0-2 door met een droge 6/0 6/0 te winnen.

Guy stond op dat moment een setje achter en ook de 2e set zag er even niet goed uit…

Benny leek op een goede overwinning af te stevenen maar het laatste punt wou maar niet lukken. Matchbal 1 ging verloren door een dubbele fout, matchbal 2 door een afzwaaier en matchbal 3 door … krampen. Heel even leek een zo goed als gewonnen wedstrijd verloren te gaan. Gelukkig konden 2 snoeiharde opslagen de partij alsnog beslechten en zo kwam de 0-3 op het bord.

Gert had op papier de zwaarste opdracht. Iets te zwaar bleek achteraf. Zo kwam Kermt op 1-3. Anton deed wat hij altijd doet. De tegenstander vermoeien met diepe slagen en genadeloos toeslaan. De kopman deed het op zijn Tommekes en zette de 1-4 op het bord.

En dan Guy… Het zag er echt niet goed uit in set 2 maar als een krijger in de hel beet hij zich vast in de tegenstander en nam set 2 alsnog. Set 3 was weer gelijkopgaand met kansen langs beide kanten. Op het laatste moment versnelde Guy en na 2,5u was de 1-5 binnen en was de ploeg ook al zeker van de eerste overwinning van het seizoen.

De dubbels werden gespeeld zonder Benny en Jan. In hun plaats kwamen Eric en Kristof. Anton en Kristof deden wat ze moesten doen in hun dubbel. Met 40 punten extra op het veld wonnen ze makkelijk met 6/0 6/3. Koen en Gert Jacobs speelden gebroederlijk een goede partij die in 3 sets werd gewonnen. Eric en Guy stonden voor een moeilijke opdracht. In set 1 leek even het onmogelijke toch te gebeuren. Spijtig voor ons kwam de derde dubbel van Kermt er door en ging de 3e dubbel verloren.

2-7! Een heerlijke start.

De volgende 2 weken zullen bepalend zijn of we doorgaan of niet. Dan spelen we tegen, de op papier, sterkste ploegen.

Te beginnen nu zondag in Roosendael om 15u tegen Tongeren.

Supporters – allen daarheen!

Kristof

Interclubploegen 2008

 

Meisjes

Jongens

Dames

Heren

Interclubkalender 2008

 

De data in de loting zijn de uiterste data van die ontmoetingen.

De categorieën jongens, dames en heren45 spelen op zaterdag, de heren op zondag.

Voor de weekwedstrijden beslist de thuisploeg welke dag in die week dat er moet gespeeld worden.

(Yvo Carmans, secretaris VTV Limburg)

 

Interclubreglement VTV


 

 

Roosendael wint ook de 2e wedstrijd (20 april)

Roosendael stond voor een beslissend tweeluik. Dit weekend kwam Tongeren op bezoek en volgend weekend gaan we naar de Alk. Op papier zal het tussen deze 3 ploegen gaan.

Ik had op papier al een 6-3 overwinning gepland: 4-2 na de enkels en dan 2 dubbels pakken. Maar de planning viel in het water, letterlijk en figuurlijk. We waren nog maar aan het opwarmen of een lokale bui zette de terreinen onder water. Met 2 uur vertraging konden we dan toch beginnen. Spelers 1 tot 3 bleven in Roosendael, de andere 3 werden naar Bierbeek gestuurd.

Benny klaarde al gauw de klus. En zette ons op 1-0. Met zijn stopballen maakte hij het zijn tegenstander iets te lastig.

Ook Anton ging voor 2 korte sets en zette zo de 2-0 op het bord. Op zijn Antoniaans zette hij zijn tegenstander makkelijk weg.

Ondertussen leek Gert zijn hogere gerangschikte tegenstander een zware namiddag te bezorgen. 5-4 voor en zelf opslaan voor de set… maar toen stokte de machine en gingen set 1 en 2 alsnog verloren. 2-1. Volledig volgens het schema.

Na een telefoontje met de mannen in Bierbeek werden de doemscenario’s bovengehaald. Koen verloor een spannende 3-setter door een schitterende forehand van de tegenstander en Nico moest zijn meerdere erkennen in de goede laatste man van Tongeren. 3-2 achter en Jan moest optornen tegen een 2 klassementen hoger gerangschikte speler. De nooddubbels werden in mekaar gestoken. De zon scheen plots maar voor ons waren er donkere wolken aan de hemel.

Jan speelde een schitterende wedstrijd. Een derde set moest de beslissing brengen. Als we binnen enkele weken terugkijken, misschien wel het moment van deze interclub… 1-1 … 2-2… 3-3…

Elk spelleke leek wel een uur te duren, zeker omdat wij enkel konden volgen via telefoon. 5-3 voor Jan en 15-0. Jan deed het!!! Hij won met 6-3 en zo stonden we 3-3 na de enkels.

Ken jij Jan de superman, de superman, de superman, ken jij Jan de superman, die komt uit Roosendael…. (allemaal)

De dubbel werden zo opgesteld dat we gokten op de eerste 2 dubbels: Anton en Kristof, Benny en Gert en als het moest Johan en Nico in de 3e.

De eerste 2 dubbels werden gestart en alsof het geprogrammeerd stond liepen beide dubbels aan het hetzelfde, positieve tempo. Anton en Kristof wonnen 6-3 6-1 en Benny en Gert deden het met 6-2 en 6-1: algemene stand 5-3. Johan en Nico speelden een zeer goede wedstrijd maar gingen nipt onderuit: eindstand 5-4!

Oef! Het ticketje naar de eindronde kan besteld worden indien we zondag niet al te zwaar onderuit gaan. Maar we gaan voor de overwinning en die eerste plaats.

 

Nog 1 keer samen: Ken jij Jan, de superman…

Kristof

 

Roosendael H4 met de billen bloot in Alken (27 april)

Na twee opeenvolgende zeges droomde Roosendael H4 van meer. In de wandelgangen werd er zelfs voorzichtig gefluisterd over een nieuwe kampioenstitel. In de loop van de week kwam er echter minder goed nieuws: kapitein Kristof zit voor ten minste twee weken in de lappenmand met een geblokkeerde wervelkolom. Tot overmaat van ramp moest Jan, de man van de vele en oh zo belangrijke stuntzeges, op het laatste moment afzeggen wegens een zware zonneslag. (Blijf op zaterdag toch in je iglo Jan!). Door de afwezigheid van Dries, Guy en Nico trok uiteindelijk een ploeg met slechts 5 spelers naar Alken. Op papier kon het nog maar Anton had absoluut zijn dagje niet en werd in twee korte sets wandelen gestuurd door de eerste man van Alken. Het niveau van Benny daarentegen gaat nog steeds in stijgende lijn: de tegenstander had geen enkel verhaal tegen zijn loepzuivere backhand. Gert, Koen en Nico stonden voor een bijzonder zware opdracht tegen hoger geklasseerde spelers. De Jacobs-broeders gingen tot het uiterste maar dat bleek net niet te volstaan. Vechtjas Nico gebruikte zijn reikwijdte maximaal en haalde met een aantal mooie stopvolleys de tweede set binnen. Applaus ook van de tegenstanders. Helaas ging de derde set toch nog verloren. In de dubbels konden Anton en Koen door teveel directe fouten nooit aanspraak maken op de overwinning. Gert en Benny daarentegen speelden de pannen van het dak in een spectaculaire wedstrijd en haalden de tweede Roosendael-zege binnen. Resultaat na een zonnige tennisdag: 7-2 voor Alken. Een eindrondeticket is nog steeds haalbaar maar dan moet er volgende week absoluut uit een ander vaatje getapt worden. Afspraak om 15u voor de thuiswedstrijd tegen Excelsior Hasselt.

Anton

 

Roosendael H4 met de hakken over de sloot (4 mei)

Na de koude douche in Alken kon Roosendael zich geen nieuwe misstap veroorloven tegen Excelsior Hasselt. Kapitein en kersverse vader Kristof (van Arne °30 april) liet opnieuw verstek gaan maar gelukkig konden rotsen in de branding Jan en Guy gerecupereerd worden. Excelsior was duidelijk van plan om zijn laatste kans op kwalificatie met beide handen te grijpen en kwam met een extra sterk team naar de Roosendaelvallei. Anton (op ervaring) en Benny (op techniek) namen relatief gemakkelijk afstand van hun lager geklasseerde tegenstanders. Op plaatsen 3, 4, 5 en 6 moest er echter geknokt worden tegen hogere klassementen. Gert en Koen brachten hun tegenstanders even aan het wankelen maar uiteindelijk werd de logica van de klassementen gerespecteerd. Guy, die op de training van vrijdag zijn kopman nog tennisles had gegeven, gaf zichzelf volledig. Onder een brandende zon haalde hij met een tie-break de tweede set binnen. Helaas, zijn jonge tegenstander kraakte niet onder de druk maar stak nog een tandje bij. Gelukkig was er nog stuntman Jan (zie ook vorige verslagen). Ditmaal kreeg hij een jeugdspeler van 13 jaar voorgeschoteld. Een afgetraind spelertje met verfijnde techniek en bovendien twee klassementen hoger gerangschikt: een nachtmerrie voor vele dertigers maar niet voor Jan! Een bombardement van hoge topspin-ballen afgewisseld met korte dropshots ontregelde de tegenstander volledig en al snel was Jans derde performance een feit. 3-3 na de enkels: dit werd weer spannend! Gelukkig deed dubbelspecialist Nico samen met Koen datgene waarvoor hij gekomen was: autoritair de derde dubbel binnenhalen. Excelsior had zijn beste dubbelaars in dubbels 1 en 2 gestoken. Jan en Anton hadden niets in de pap te brokken zodat alle druk bij Benny en Gert lag. Dit koningskoppel had nog nooit verloren maar ditmaal wankelde hun troon: na een gemiste matchbal in de tweede set, kwamen ze in de derde set 3-1 achter. Maar zoals echte matchwinnaars doen haalden ze hun beste spel boven op de belangrijke momenten. Het talrijke publiek was getuige van een spectaculair wedstrijdeinde in het voordeel van Roosendael. Eindstand 5-4 en opdracht volbracht!

Anton


 

 © Karel Van Rompaey 30/06/2009