Vissenakenstraat

3300 Tienen

tcroosendael@skynet.be

 
 Start
 Roosendael
     Historiek
     Praktisch
     Routeplan
     In de kijker
 Kalender
 Lessen
     Tenniskampen
     Lesgevers
 Competitie
     Interclub
     Tornooi
 Contact
     Bestuur
     Leden
     Formulieren
 Links - Sponsors
 

 
 

Interclub

 

EH45 II

Karel Van Rompaey C+15/2
Chris Engels C+15/2
Ludo Verbelen C+15/3
Arthur Vollen C+30
Jean Charlier C+30/3
Jan Reynaerts C+30/3
Serge Ingelrelst N.G.

 

Kermt kermt (26 april)

TC Roosendael is een dwerg vergeleken met Smash Kermt, waar alles dubbel zo groot is: de kantine, het aantal terreinen, het aantal spelers met klassement. Het zou een harde dobber worden voor de veteranenploeg van Roosendael om de selectie van Kermt opzij te zetten. Toch deden de 'oude mannen' het! Kapitein Chris moest nipt de duimen leggen in een match die door een tie break werd beslist, maar Ludo met zijn lasergestuurde lage ballen (6/2 6/0) en Arthur met zijn ongenadig sloopwerk (6/1 6/0) deden Kermt werkelijk kermen. Serge speelde een zeer sterke wedstrijd, kwam na een eerste verloren set (1/6) moedig terug (7/5) en ging strijdend ten onder in een spannende derde set (4/6). De dubbels zouden de beslissing brengen. Kermt zette zijn beste spelers samen en ging voor winst in 1 wedstrijd, Roosendael ging voor winst in beide dubbels. De tactiek van kapitein Chris werkte. Hij en Serge veegden de vloer aan met hun tegenstanders met gevarieerd en agressief spel. Karel en Arthur hadden de handen vol met een boomlange tegenstander die aan het net moeilijk te passeren was en een ex-kampioen badminton die succesvol smashte op alle hoge ballen. Toch trokken ook Karel en Arthur het laken naar zich toe dankzij vooral de snoeiharde passings van Arthur: 6/3 7/6. Kermt was verslagen. Toen de Roosendaelers na een gezellige en troostende maaltijd naar de parking slenterden, hoorden ze hoe in de kantine toch weer zacht gekerm opsteeg...

Karel

Interclubploegen 2008

 

Meisjes

Jongens

Dames

Heren

Interclubkalender 2008

 

De data in de loting zijn de uiterste data van die ontmoetingen.

De categorieën jongens, dames en heren45 spelen op zaterdag, de heren op zondag.

Voor de weekwedstrijden beslist de thuisploeg welke dag in die week dat er moet gespeeld worden.

(Yvo Carmans, secretaris VTV Limburg)

 

Interclubreglement VTV


 

K.Tongerse kan Roosendael niet bedreigen (10 mei)

K. Tongerse had vorig weekend Kermt verslagen met dezelfde cijfers als Roosendael. In theorie waren beide teams dus even sterk. Speelde het thuisvoordeel of verteren onze spelers beter de zomerse hitte - wie zal het zeggen? Feit is dat Roosendael de collega's uit het oosten met een droge 5-1 naar huis stuurde. Maar cijfers zeggen niet alles! Er moest wel degelijk hard geknokt worden! Het was pas nadat Ludo, onze tweede man, na een lange slopende wedstrijd succesvol de derde set afrondde, dat Roosendael de overwinning begon te ruiken. Ludo is zeer diep gegaan... Hij moest wel want stond aan de rand van de afgrond toen zijn tegenstander 3 matchballen op rij versierde, op eigen opslag nog wel en hij had toen nog geen enkel opslagspel verloren. Maar dan gebeurde weer wat sport zo boeiend maakt... Ludo bleef supergeconcentreerd en maakte  met sublieme versnellingen tijdens de rally's elke matchbal ongedaan om de set alsnog binnen te halen. Hij had er bijna drie uur in de bakkende zon hard voor gewerkt. Zo kwam Roosendael 3-1 voor na de enkels. Karel had tegen een lager geklasseerde tegenstander logisch gewonnen, Tuur is als C+30 momenteel onklopbaar, alleen Jan die op een sterke tegenstander stootte, moest de duimen leggen. Geniale invallen van Jean die met Karel speelde en het robuuste spel van Chris en Serge - deze nieuw gevormde dubbel is op korte tijd een zekerheid geworden - maakten dat Roosendael ook de dubbels binnenhaalde. K.Tongerse verliet Roosendael echter niet onvoldaan. Het Thaise gerecht dat Mimi prepareerde viel erg in de smaak. Nog lang bleven de gastspelers verbroederen in de kantine en napraten in de beste der stemmingen. Ach, doen we het daar allemaal niet voor? Voor de gezelligheid?

Karel

Ontnuchterende nederlaag tegen TC AS (17 mei)

Aiaiai... Het zag er allemaal zo goed uit: 4 op 4, Roosendael als enige ploeg met het maximum der punten in de reeks! Vol optimisme trokken we naar As. Een overwinning zou zekerheid bieden voor deelname aan de provinciale eindronde. Dat was de opdracht dus: winnen! Maar het liep even anders. De voortekenen waren al slecht: een kille regendag, Ludo die verstek moest laten gaan, Tuur die tijdens de training een verrekking had opgelopen, spelers die bij het vertrek meer elixir naar binnen goten dan goed voor hen was, een tegenstander die 71 (!) interclubploegen in stelling brengt waarvan vorig jaar meer dan de helft de eindronde speelden en verscheidene kampioen van Limburg werden, rottige Fort-ballen waarmee moest gespeeld worden...

Het vertrouwen in eigen kunnen van de Roosendaelploeg bleef echter groot, tot na de enkels... 3-1 voor As! Alleen Serge had kunnen winnen en dan nog nadat hij de eerste set verloor en in de tweede op een 2-5 achterstand stond. Maar Serge is een karakterspeler die, als het nodig is, boven zichzelf uitgroeit. Punt voor punt speelde hij de achterstand weg, won de tweede set en bestookte in de beslissende set zijn tegenstander met een fusillade van harde, lage ballen die snel de beslissing bracht.

Gelijkspelen kon dus nog, maar dan moest Roosendael de twee dubbels winnen. En ei zo na lukte het! Karel en Jean wonnen in drie sets tegen hun hardnekkige opponenten maar Chris en Jan moesten de duimen leggen na een tiebreak waarin ze zelfs een setpunt hadden versierd. Jammer, he!

Spannend was het allemaal wel geweest maar Roosendael staat plots slechts derde en moet volgende week winnen van Concourse Bilzen om in extremis nog de eindronde te halen. Of dat kan lukken zonder Ludo en met Tuur die gekwetst is, blijft de vraag. Het thuisvoordeel, het warme microklimaat van de Roosendaelvallei en de steun van de supporters die zo geweldig was tijdens de ontmoeting met Tongerse, vergroten onze kansen. (Ander goed nieuws: Serge heeft een oplossing voor BHV!)

Karel

Concourse Bilzen wint (24 mei)

We gingen furore maken... De opdracht was winnen en doorstoten naar de halve finale. Een opdracht die op papier zeer haalbaar was. Hoewel ons imago vorige week in AS reeds een deukje had gekregen, hing er voor de aanvang van de wedstrijden euforie in de lucht. Spijtig dat Arthur (onze vaste waarde) voor deze ontmoeting moest afhaken zodat we voor een opstelling moesten kiezen van 115 punten in de plaats van 140 punten. Niet getreurd, vier gemotiveerde Roosendaelers stonden om 14 uur op het terrein.

Karel moest een bij de start nog frisse en jongere tegenstrever bekampen, Ludo had te doen met de kleurrijke Willy (Gregoor), Jan had af te rekenen met een piepjonge ijzersterke veteraan en Serge moest de maat nemen van een ervaren C30-1. Terwijl Karel zijn marathon begonnen was en Ludo zijn tegenstrever een hels ritme dicteerde, waste Mireille nog snel het shirtje van Serge en was Luk (Pittomvils) een nieuwe besnaring voor Jan aan het klaarstomen.

Iedereen had een moeilijke start, alleen Ludo niet want hij maakte gewoon brandhout van de Willy. De man was er even niet goed van. Hij werd bestookt met een spervuur van kruisraketten en zat al verbouwereerd zijn 6-0/6-0-nederlaag te verteren aan de toog terwijl de andere spelers nog aan hun eerste set bezig waren.

Jan verdedigde zich zoals we dat van hem gewoon zijn maar moest helaas de duimen leggen. Serge kreeg een kans om de eerste set uit te serveren maar slaagde daar net niet in. De tie-break en nadien ook de tweede set gingen naar de tegenstrever.

Ondertussen zette Karel geduldig zijn sloopwerk verder. Na verlies van de eerste set kon hij de toeschouwers terug hoop geven door de tweede set na een tie-break binnen te halen. In de derde set was zijn tegenstrever nog slechts een schaduw van zichzelf.

2-2 dus en wij vol vertrouwen naar de dubbels. Karel en Jean leverden méér dan goed tennis en wonnen de eerste set. Chris en Serge hadden méér moeilijkheden om de hoge terugspeelballen van Willy te counteren. Weerom konden ze een 6-5 voorsprong niet verzilveren en werd ook de daaropvolgende tie-break weerom verloren. Ook de tweede set ging de mist in. Onze kans om door te stoten was verkeken. Ook bij Karel en Jean was de veer nu gebroken: ze gaven de twee volgende sets nog uit handen.

Bij pot en pint werden nog eens alle punten overgespeeld en ik denk dat we dan uiteindelijk toch gewonnen hebben.

De kapitein bedankt iedereen voor de inzet en voor de prachtige uren die we samen beleefden. Wij geven niet op en komen volgend jaar weer!

Chris


 

 © Karel Van Rompaey 30/06/2009