Dries Geebelen en Jan Santermans halen goud en brons op
Vlaamse Wiskunde Olympiade 2003

 
DRIES GEEBELEN (6 WeWi8) wint voor de tweede keer op rij de gouden medaille van de Vlaamse Wiskunde Olympiade   JAN SANTERMANS (6 LaWi) wint een bronzen medaille in de Vlaamse Wiskunde Olympiade

Het Onze-Lieve-Vrouwe-Instituut neemt sinds de fusie in 1998 jaarlijks deel aan de Vlaamse Wiskunde Olympiade ( = VWO ). Voorheen namen het Onze-Lieve-Vrouwe-College en het Immaculata-Instituut ASO beiden afzonderlijk elk jaar deel aan de VWO sinds 1984.

Opmerkelijk is dat ons instituut elk jaar sinds 1984 minstens één finalist had (Er zijn ongeveer 200 deelnemende scholen en slechts ongeveer 70 finaleplaatsen ). Vier jaar geleden won een van onze leerlingen (Joep Demey, 6WEWI8) de VWO en kreeg de kans om ons land te vertegenwoordigen op de International Mathematics Olympiad (IMO) in Korea. Elk jaar stuurt Vlaanderen drie kandidaten naar de IMO.

Vorig jaar won Dries Geebelen de VWO maar was te jong om deel te nemen aan IMO. Dit jaar was het weer raak : Dries mag naar Japan met twee andere Vlaamse scholieren.

Als kers op de taart kregen we nog een prijs : Jan Santermans behaalde een bronzen medaille.

Ook voor de volgende jaren staat de opvolging klaar : op de Junior Olympiade, de wedstrijd voor leerlingen van de tweede graad, scoorden onze leerlingen knap.

Dit is zeker een opsteker voor de wiskundeleerkrachten van het OLV-instituut. Te benadrukken valt dat de school geen enkele inhaalles of voorbereidingsles voorziet om dit resultaat te bereiken.

De puike resultaten van de chemie-olympiade, fysica-olympiade, biologie-olympiade, aardrijkskunde-olympiade, sportevenementen, ingangsexamen Burgerlijk Ingenieur en geneeskunde en la Tour Eiffel, mee in acht genomen kunnen we slechts fier zijn op het niveau dat onze leerlingen halen.

© kvr