superteam 2003

Limburgs Universitair Centrum - 30 april 2003

Op 30 april 2003 werd door het Limburgs Universitair Centrum de wedstrijd Gezocht(m/v) SuperTeam voor leerlingen van de derde graad georganiseerd.

De Vlaamse scholen werden uitgenodigd om een afvaardiging van maximaal zes leerlingen in te schrijven. Er werd verwacht dat deze kandidaten ‘geboeid waren door Wiskunde & Wetenschappen’.

Er kwam in die mate een massale respons vanuit de scholen dat het LUC om organisatorische moest overgaan tot een loting om het aantal deelnemende teams te beperken.

Onze school was bij de gelukkige deelnemers.

Dries Geebelen en Jelle Carcan uit 6 Wetenschappen-Wiskunde,
Jan Santermans uit 6 Latijn-Wiskunde en
Sam Lismont, Maarten Stragier en Jeroen Vandenbrande uit 6 Latijn-Wetenschappen
vormden de afvaardiging voor het Onze-Lieve-Vrouwe-instituut, campus Broekstraat.

Met telkens open vragen, meerkeuzevragen en praktische proeven ging een jury van deskundigen in drie ronden op zoek naar het SuperTeam. De juiste antwoorden werden na iedere ronde voorgesteld aan de deelnemers en het talrijk opgekomen publiek, waaronder ook uw verslaggever zich bevond. Juichkreten of blijken van ontgoocheling waren niet uit de lucht.

Na een feilloze organisatie van de quiz volgde een korte receptie. Toen brak het spannend moment aan van de prijsuitreiking en de bekendmaking van de uitslag.

Wat bleek? Ons team had beslag gelegd op een schitterende 8ste plaats op 47 deelnemende schoolploegen. Proficiat, mannen!!

Het zware denkwerk en de spannende proclamatie werden nadien gevolgd door een ‘verkwikkend’ live optreden van ‘Les Truttes'.

Paul Degreef
leraar chemie en biologie

© kvr