Elli Lambert up with people

oktober 1996

Hallo!

't Is al een heel tijdje geleden dat je nog iets van me gehoord hebt, he? Voor 't ogenblik zijn we in Québec City, de hoofstad van Québec. We zullen hier een maand rondtrekken. Normaal zou onze "break" de achtste december beginnen maar ik werd verkozen om de eerste december samen met Katja (Canada) te vertrekken naar Victoria, Texas, de eerste stad na de break. We gaan er "advance work" doen. Ik kijk er echt naar uit! Intussen ben ik naar een Zweedse cassette aan het luisteren om deze taal te leren. Ik had ze gewonnen op onze Cast Halloween Party. We moesten het gezicht van iemand van de cast in een pompoen uitsnijden. Dat gebeurde in een hospitaal (!) waar we heel de dag muren geschrobd hadden als "community service". Ik had een doktersoutfit gekregen van een knappe dokter om me te verkleden. De volgende avond maakten mijn roommates en ik pompoensoep toen bleek dat er geen mixer was... Toen hebben we de pureestamper genomen (wat een brij!) en dan maar de milkshaker!

Al mijn host-families zijn van heel goed tot super-goed meegevallen, behalve één... Die familie had 6 kinderen, evenveel honden, 2 katten, een fret, een varken, een geit, krekels en andere mij onbekende insecten, die allemaal in huis leefden! Met alle gevolgen van dien! Toen ik naar de WC ging passeerde mij een kikker (He? hallo!). 's Morgens kwam het varken aan mijn lakens trekken. Doen alsof ik sliep hielp niet: ik moest eruit!

Jee, wat is het hier prachtig! Kleine straatjes, muziek in de straten, huisjes en kastelen zoals wij ze kennen van de foto's in de geschiedenisboeken, welgeklede dames en mooie winkels. Natuurlijk spreekt iedereen hier Frans. Alleen het accent is soms wat moeilijk: daar moet ik nog aan wennen. Maar alles gaat zo goed!

Ik heb het huis van Mark Twain gezien. Dat is toch wel de moeite! Indianen - waar ik zo naar uitkeek - ben ik nog niet tegen gekomen. Wel één eskimootje. Dat was in St Johnsbury, Vermont: een heel klein vrouwtje met grijs, lang haar. Ze had een aziatische look maar ergens deed ze me aan een sprookjesfiguur denken.

Hier ga ik het bij laten.

Liefs: Elli

© kvr