spervuur: jong beeldend talent in Vlaams-Brabant


Pieterjan GINCKELS 
(afgestudeerd in juni 2000, 6 Latijn-Wetenschappen)


Op vijf locaties in Leuven en in evenveel cultuur- en gemeenschapscentra stelt Vlaams-Brabant zijn jonge beeldende talenten tentoon.

Als jong talent springt Pieterjan Ginckels in het oog. Pieterjan is een oud-leerling van het Onze-Lieve-Vrouwe-instituut. Pieterjan heeft in een schuine, platte houten doos een glazen inkijk uitgespaard en er allerlei objecten in uitgestald met een onduidelijke biografische of esthetische context (stadsbibliotheek Tweebronnen). In de gaanderij van de Universiteitsbibliotheek aan het Ladeuzeplein bouwde Pieterjan met een schuine zwarte wand een vluchtperspectief na, waarin hij een leessalon plaatste met een door hemzelf gesigneerde boekencollectie.

In de Oude Pastorie in Kapelle-op-den-Bos toont Pieterjan drie foto’s met fragmenten van de buitenomgeving, en van p vier trapjes kan er titels van werken van andere kunstenaars lezen. Ook hier zaait Pieterjan twijfel over kunst als context.

Pieterjan studeert momenteel architectuur. Het doet ons onnoemelijk veel plezier dat een oud-leerling voor zijn werk erkenning vindt. Wij wensen Pieterjan dan ook van harte proficiat!

 

© kvr