gedichtendag 30 januari 2003

                                        winnaars 2003

Tienen, 14/10/2002

Beste leerlingen,

Op donderdag 30/01/2003 is het Gedichtendag in Vlaanderen en Nederland. Overal zal er poëzie te vinden zijn: in de boekhandel of bibliotheek, maar ook in de trein, zomaar op straat of in het café. Op Gedichtendag krijgt poëzie één dag lang de ruimte die zij het hele jaar door verdient.

Wij willen ook dit schooljaar onze poëtische bijdrage leveren en zullen jullie gedichten op panelen ophangen. Vorig jaar waren het er meer dan honderd. Ook alle leerkrachten zijn van harte welkom om vanaf 13/01/2003 een kijkje te komen nemen in de “Italiaanse zaal”, maar tevens om hun stem over jullie gedichten uit te brengen.

Het is namelijk zo dat alle klassen vanaf 13/01 tot 17/01/2003 o.l.v. hun leerkracht Nederlands een bezoek aan het poëzielokaal zullen brengen en hun “top drie” van de voor hen beste gedichten zullen deponeren in de daartoe bestemde urne.


Winnaars 2002: Lieselot Nijs, Hanne Vanherbergen en Kendy Clinckx
Organisator: Eddy Verloes

Hieronder alvast het korte reglement voor de gedichtenwedstrijd:

  1. Het onderwerp is vrij, maar het overnemen van (delen van) teksten van anderen sluit de deelnemer uit.
  2. Elke deelnemer mag één of meerdere gedichten (max.5) inzenden.
  3. Bekroonde gedichten van vorig jaar mogen uiteraard niet meer worden ingezonden.
  4. Elk deelnemend gedicht wordt op 2 exemplaren op A4-formaat ingediend met de naam, voornaam en klas op de achterzijde vermeld.
  5. Gedichten kunnen ten laatste tot 10/01/2003 worden ingeleverd bij uw leerkracht Nederlands. 
  6. De proclamatie gaat door op vrijdag 31/01/03 (Gedichtendag!) tijdens de namiddagspeeltijd.
  7. Er zijn 6 geldprijzen met als eerste prijs een bon ter waarde van 50 Euro. De beste gedichten krijgen een plaats op de site van onze school, in onze schoolkrant en in ons oud-leerlingentijdschrift.

En tot slot nog dit: de schrijvers van de winnende gedichten worden uitgenodigd om hun gedicht(en) voor te lezen op ons schoolconcert.

Alvast nu al bedankt voor uw inzendingen!

Winnende gedichten 2003

De leerkrachten Nederlands 
De directie

© kvr