De kinderen van de grote boem!

28 en 29 april 1995 (Parochiecentrum Bunsbeek)

jeugdton.gif (2562 bytes)

grotebo3.jpg (27837 bytes)

het stuk

Elke:
Nu beseffen jullie het allemaal nog niet, maar straks staan jullie naast ons in de schijnwerpers! Indien jullie alleen maar kwamen kijken om een verplichting in te lossen of in de hoop dat jullie rustig onderuit konden zakken in jullie stoel om te genieten van een kolder, dan hebben jullie zeker de verkeerde keuze gemaakt.

Dansen zonder benen, door de bovennatuurlijke kracht van traankristallen rare bekken trekken en de zotste kinderliedjes vrolijk meezingen zijn minimumvereisten die wij jullie toedichten.

Het zottekindjesgevang redde samen met ons leven het bestaan van de gekte. Wij zijn de enige overlevenden na de ramp met de grote boem. Of... leven jullie nog? Oh nee... de telefoon rinkelt. Zijn jullie dat?

De acteurs die jullie zullen zien op de scŤne, zijn niet alleen de jongste en de gekste ter wereld, zij zijn ook de allermooiste. Zonder de inspirerende hulp van papa's en mama's, opa's en oma's, Monique, Christine, Sven, Ann & Jan & Co, Ward, Karel, Remi, Lieve, Fons en waarschijnlijk nog vele anderen zouden zij maar een zielige indruk nalaten.

Maar... zonder 'den Bart' zouden er vanavond geen spots flitsen, zou er geen muziek schallen en niemand zou de toeters hanteren. Want wat is een toneelstuk tenslotte zonder tekst? Een maand voor de dag van vandaag kropen er een paar van de grote voorraad plezante ideeŽn uit de pen van Bart Van Nuffelen. Na twee weken was er DE KINDEREN VAN DE GROTE BOEM. Toen ik Bart vroeg om ons te helpen, hadden wij allebei last van voorjaarsexamens. Of hij dan wel tijd had om te schrijven? ' Jazeker. Bij een dag hoort toch ook een nacht; ik studeer overdag en schrijf 's nachts. ' Een makkie voor hem.
Elke dag opnieuw kwam hij op de proppen met andere, steeds even schitterende, ideeŽn. Wat wij nu spelen is daar dus slechts een greep uit.

Wij hopen toch dat deze greep jullie meer dan verzadigd naar huis zal voeren en, meneer en mevrouw Publiek, wij hopen vooral dat jullie evenveel plezier beleven aan DE GROTE BOEM als de mate waarin wij ons geamuseerd hebben in de loop van het productieproces.

rolverdeling

grotebo1.jpg (33238 bytes)

Fab de Strenge An Beutels
De telefoonomloperaar Gerrit Beutels
Kapper met de grote KA Jeroen Beutels
Paal, de kruk Jan Boyen
Snuf Snuffelen Liese Bruyninckx
Telefoon(-stem) Lieven Das
Mond Anneleen Giedts
Fab III de Dikke Pieter Giedts
Bad Niels Hendrickx
Gel1, gelukkigste kind ter wereld Karolien Holsbeeks
Echte Mens die nog Kindjes Kan Maken Meneer Publiek
Echte Mens die Gekke Bekken Kan Trekken Mevrouw Publiek
Fab de Fiere Jasper Stockmans
Mie, de TE slimme Tinne Vandersypen
Gel2, gelukkigste kind ter wereld Sara Vanoppen

regie

Elke Vandersypen

belichting en geluid

Wim Vandermeulen en Jan Vandegaer

productieploeg

Bert Boyen, Lieve Degeest, Fons Hendrickx, Remi Vangoidsenoven, Karel Van Rompaey

grime

Monique Mans, Jeannine Struyven en Christine Vanhellemont


grotebo2.jpg (22913 bytes)

© kvr          (naar index)