Fons' laatste

dag.gif (2568 bytes)

Een samenloop van omstandigheden heeft voor vertraging gezorgd, maar hier is hij dan toch, de langverwachte nieuwe bokkenkrant. Na de loodzware voorbereiding gedurende zes maanden en de voorstellingen van onze grootse toneelproductie, AUGUST, AUGUST, AUGUST, was ons bestuur dringend aan een rustperiode toe.

Het juryverslag van het Provinciaal Toneelverbond voor Vlaams Brabant en Brussel en de plechtige prijsuitreiking in Jezus-Eik op 26 mei ll. brengt onze vereniging alweer op het allerhoogste schavotje, dat van "Uitmuntendheid"! Dit is een mooie beloning voor alle medewerkers want een hogere onderscheiding bestaat er niet voor een toneelvereniging. BOK behaalt "Uitmuntendheid" voor de tweede maal op rij en bewijst daarmee zijn gedegen niveau en onafgebroken ijver om steeds beter te doen. Zou deze unieke prestatie kunnen volstaan om eindelijk ook van de gemeente terechte culturele erkenning te krijgen?

Vermits wij met de moderne tijd van telecommunicatie willen meegaan, heeft onze hoofdredacteur alle bokkenkrantjes die reeds verschenen zijn een onderkomen bezorgd op Internet. In een prachtige website worden alle artikels van de voorbije 13 jaar digitaal bereikbaar gemaakt onder de rubrieken HISTORIEK, BOKKENSPRONG, SPORTFIGUUR, OPEN BOK, TONEEL, JEUGDTONEEL en ACTUEEL. Wie het levensverhaal van Bunsbeeks bekendste figuren wil nalezen, wie graag de foto’s nog eens ziet van de toneelproducties, wie wat meer wil leren over de geschiedenis van Bunsbeek en van zijn actiefste sport- en cultuurvereniging, surft naar de BOKKENSITE!

Zowel de volwassenen als onze jeugd zijn volop bezig met de voorbereiding van een nieuw toneelseizoen. Vooral de jongeren, onder de deskundige leiding van Dirk Mosselmans, hebben na de toch wel teleurstellende vertoning van vorig jaar, iets recht te zetten. Wij zijn ervan overtuigd dat zij van hun tiende productie iets bijzonders zullen maken. En ook onze zaalvoetballers waren aan het feest. Een paar weken geleden werd in de sporthal Ter Linde het tiende zaalvoetbaltornooi ingericht, met succes overigens.

Het doet mij als "voorzitter op non-actief" enorm veel deugd vast te stellen dat er pit en leven in onze vereniging zit. Inderdaad, "op non-actief" want ik maak van begin september van vorig jaar deel uit van de onfortuinlijke familie van kankerpatiŽnten. Ik dacht, zoals iedereen, dat deze ziekte, waar wij nochtans dagelijks mee geconfronteerd worden, enkel voor anderen bestemd was. Maar neen, hoor... Kort, bondig en koud deelden artsen van het UZ Gasthuisberg hun diagnose mee. "Hoe sta ik ervoor, dokter?" "Slecht, mijnheer Hendrickx, zeer slecht..." "Wat zijn mijn overlevingskansen, dokter?" "Jammer, mijnheer Hendrickx, je hebt er geen..." "Hoe lang heb ik nog te leven, dokter?" "In optimale omstandigheden, nog een jaar, mijnheer Hendrickx..."

Gelukkig werd mij duidelijk gemaakt dat zelfs geleerde professoren zich kunnen vergissen. Met passende chemotherapie en bestraling maak ik een behoorlijke kans om mijn ziekte te overwinnen. Ik maak van deze gelegenheid graag gebruik om mijn vrienden en familie te danken voor de morele steun die ik ontvang want het is vooral dankzij deze steun dat ik dagelijks de moed vind om verder te vechten. Het mag duidelijk zijn: al moet men als patiŽnt door de hel, kanker overwin je niet alleen maar samen. Nogmaals van harte bedankt en denk eraan : geniet van iedere dag dat je gezond leven mag !

Fons Hendrickx Voorzitter

2 juni 1999